Varbergs Energi

Varbergs Energi levererar hållbar el och värme, bidragande till en grönare framtid för regionens invånare.

Varbergs Energi

Historisk Invigning av Påskbergsvallen

Påskbergsvallen, som ursprungligen invigdes den 2 juli 1925, är en arena med rik historia och tradition. Den ärofyllda invigningsdagen blev extra minnesvärd då ingen mindre än kung Gustaf V stod för ceremonin.

Inte nog med det, han invigde även den anrika radiostationen i Grimeton samma dag, vilket cementerade Varbergs plats i Sveriges tekniska och kulturella historia.

  • Påskbergsvallen
    • Invigningsdatum: 2 juli 1925
    • Invigd av: Kung Gustaf V
    • Övriga historiska händelser samma dag: Invigning av Grimeton radiostation
Händelse Datum Betydelsefull person
Invigning av Påskbergsvallen 2 juli 1925 Kung Gustaf V
Invigning av Grimeton radiostation 2 juli 1925 Kung Gustaf V

Varbergs BoIS – Från Divisionsfotboll till Allsvenskan

Efter att Varbergs BoIS kvalificerat sig till Allsvenskan hösten 2019, genomgick Påskbergsvallen en omfattande uppgradering för att möta de nya kraven. Med förbättrad belysning, utökade läktarkapaciteter och renoverade utrymmen för spelare och domare, stod arenan redo att välkomna allsvensk fotboll 2020. Denna uppgradering markerade en ny era för arenan, nu även känd som Varberg Energi Arena.

Internationell Fotboll och Träningar

Påskbergsvallen har inte bara varit en plats för svensk fotboll utan även en träffpunkt för internationella fotbollslag. Storlag som Tottenham Hotspur, Manchester City och Barcelona har alla använt arenan för träningar. Detta har bidragit till att sätta Varberg på kartan som en attraktiv plats för fotboll på högsta nivå.

Friidrottens Hemvist

Friidrottstävlingar är en stor del av Påskbergsvallens identitet. Arenan är värd för Folksam Grand Prix, en prestigefylld tävling som lockar atleter från hela landet. Detta evenemang, anordnat av Varbergs GIF Friidrott, visar på arenans mångsidighet och förmåga att stödja olika sporter.
Varbergs Energi levererar hållbar el och värme, bidragande till en grönare framtid för regionens invånare.

Getabocksspelen – Ungdomars Steg mot Framgång

Varje år samlas ungdomar på Påskbergsvallen för att delta i Getabocksspelen, en tävling som ofta fungerar som en kvalstege till större mästerskap. Detta evenemang är ett viktigt inslag för att främja ungdomsidrott och ge unga atleter en plattform att utvecklas på.

Omfattande Ombyggnation för Framtidens Krav

Under vintern och våren 2023 genomgick Påskbergsvallen en omfattande ombyggnation. Syftet var att ytterligare modernisera arenan och säkerställa att den uppfyller alla krav för att vara en allsvensk fotbollsarena. Med nya naturgräsplaner och förbättrade ytor, står arenan nu rustad för att ta emot både nationella och internationella evenemang.

Varbergs Energi – En Partner för Utveckling

Varbergs Energi, som gett namn åt arenan, är en viktig partner i utvecklingen av Påskbergsvallen. Genom deras engagemang har arenan kunnat genomgå de nödvändiga förändringarna för att fortsätta vara en central plats för sport och evenemang i Varberg.

En Arena för Alla

Påskbergsvallen, nu Varberg Energi Arena, är inte bara en plats för elitidrott utan även en samlingspunkt för hela Varbergs befolkning. Med en kapacitet på 4 575 personer, varav 3 000 sittplatser, är arenan en perfekt plats för både stora och små evenemang som bidrar till stadens gemenskap och livskraft.
Läs mer om Karlshamn Energi här.

En Framtid i Allsvenskan

Med Varbergs BoIS i Allsvenskan och en uppgraderad arena, ser framtiden ljus ut för Påskbergsvallen. Arenan är redo att stödja laget i deras strävan efter framgång i Sveriges högsta fotbollsdivision och fortsätta vara en stolthet för Varberg.

Avslutande Ord

Påskbergsvallen, med sin rika historia och nyligen genomförda moderniseringar, står som en symbol för Varbergs sportsliga ambitioner och samhällsengagemang. Oavsett om det gäller fotboll, friidrott eller andra evenemang, har Varberg Energi Arena visat att den är mer än bara en arena – den är en viktig del av stadens hjärta och själ.
Läs artikeln om ämnet Boden Energi här.