Om miljöteknik

Om miljöteknik

Miljöteknik.nu är en hemsida med fokus på miljö och hållbarhet. Här finns en rad välskrivna artiklar om alltifrån miljövänliga och hållbara materialval till byggnationer av olika slag, till texter om grön energi och vad det egentligen innebär. Är du intresserad av miljö, – och hållbarhetsfrågor kan du redan här läsa mer om vad just miljöteknik är och har att erbjuda på sin webbplats.

Om oss – miljöteknik.nu

På sidan https://miljoteknik.nu/ finns en flik som heter ”Om oss”. Där kan man bland annat läsa att dom som driver sidan brinner för att erbjuda fakta, bra tips och råd kring energilösningar och materialval för smarta byggnationer.

Man kan också läsa att dom har lång erfarenhet av byggbranschen och områden kring el, – och energi och att förhoppningen med sidan och artiklarna är att förmedla kunskap och förståelse. Mycket av sidans innehåll handlar om just dessa områden och texterna känns både noggrant utformade och fullmatade med bra och intressant fakta.

Kategorier

Sidan har flera kategorier som givetvis även dom har med miljö och hållbarhet att göra. Klickar man sig in under kategorin ”framtidens byggmaterial” finner man även här välskrivna texter och fakta inom just det området. Miljöteknik.nu menar att trä är framtidens byggmaterial, och listar i texten en rad olika fördelar med det, till exempel:

  • Det är förnybart
  • Det är miljövänligt
  • Det bidrar till enklare transporter
  • Det bidrar till säkrare arbetsplatser

En annan kategori på miljöteknik.nu är ”grön energi” och här menar man att alla kan ha nytta av att lära sig mer om detta. Här kan man bland annat hitta tips och råd kring vad man själv kan göra för att bidra till en bättre miljö, så som att se över hushållets energiförbrukning och vad man kan göra för att minska den.

Miljöteknik.nu har även en kategori som heter ”bygga växthus” – en dröm som det uppenbarligen finns många som har. Att odla i eget växthus kan minst sagt vara bra för miljön men för att kunna göra det behövs såklart först och främst ett växthus på gården.

Under denna kategori får läsaren tips och råd kring hur man gör för att bygga sitt eget växthus, förslag på olika material samt för,- och nackdelar med dessa. Det går även att läsa mer om vad som gäller för bygglov och annat viktigt som bör kännas till innan projekt växthus påbörjas.